Saab 900 S (93)

Saab 900s

Saab 900S

Dit is mijn laatste aanwinst. Deze Saab had ik aanvankelijk gekocht met het oog op de onderdelen. Spatborden voor mijn Silver Arrow motor en onderstel voor mijn 99 GL. Om hier een mooie 16 kleps full turbo van te maken. Echter…
met het naar huis rijden van deze Saab vond ik hem wel heel erg lekker rijden. Eenmaal thuis heb ik hem aan een nadere inspectie onderworpen en bleek hij beter dan ik in eerste instantie gedacht had.
Terwijl ik nog aan het dubben was of het onderdelen zouden worden voor mijn 99 of dat we er lekker me zouden gaan rijden, had mijn vrouw hem al geclaimd en besloten we dat het haar nieuwe Saab moest gaan worden. De kleur vindt ze erg mooi en het is een 3 deurs, wat ze nu ook heeft.
Het besluit was dus genomen om hem niet te slopen maar te behouden. Ja, weer een Saab erbij.

De Saab heeft eerst een periode op de oprit gestaan omdat ik eerst met andere Saabs bezig moest om deze op de weg te houden. Ondertussen wel begonnen met een lijst te maken wat er aan moest gaan gebeuren maar ook gekeken wat we er leuker aan konden gaan maken.

Doel 1 was het weer rijklaar maken van deze Saab, zodat we er weer veilig mee de weg op kunnen. Zie hier voor een detail verslag.

Doel 2 Het leuker maken!

Comments are closed.