Saab 96 (73)

Saab 96

Saab 96

Mijn Saab 96 van 1973 is al jaren in het bezit van onze familie, echter er is jaren niet mee gereden. Mijn vader heeft hem gekocht om hem te gaan restaureren. De Saab viel tegen en kostte meer tijd dan dat mijn vader had waardoor het niet opschoot. Hierdoor heeft de Saab een aantal jaren bij een boer in de schuur gestaan. Toen de boer er mee stopte is de Saab weer in de garage terecht gekomen. Voorzichtig is mijn vader weer begonnen met deze Saab. Onder ander een beter interieur voor deze Saab gekocht. Het restaureren ging echter nog steeds traag. waardoor mijn vader ook weer om zich heen ging kijken naar een rijdende Saab 96. Op een gegeven moment kwam hij een mooie Saab 96 limited tegen die super reed. Na wikken en wegen heeft hij de knoop door gehakt en de Saab 96 limited gekocht. Dat betekende dat hij met zijn restauratie project niet meer verder zou gaan. Omdat ik ook wel een Saab 96 wilde en de gele 96 erg mooi vond is het project in 2005 verhuisd van mijn vader naar mij.
We zijn begonnen met een kale body naar mijn garage over te halen. Waar ik de eerste periode de gehele body onderhanden heb genomen.
Van daaruit is hij in 3 jaar tijd inclusief een verhuizing opgebouwd tot een rijdende Saab. Ik heb de gehele restauratie zelf uitgevoerd, inclusief het spuiten van de gehele Saab.
Inmiddels rijdt de Saab al weer zo’n twee jaar rond. Ik zal in de toekomst het gehele restauratie-verhaal hier plaatsen met foto’s.

Comments are closed.