In de verf

Vandaag heb ik de laatste verf laag aangebracht op Lilla Akka. Zij zit nu weer mooi strak in de verf. over het resultaat heb ik niet te klagen. zie het resultaat.

Posted in Lilla Akka, zeilen | Leave a comment

Materiaal ontvangen

Vandaag hebben we ons pakket bootdoek en overige materialen gekregen voor de buiskap en hoezen die we dit jaar gaan maken. Het pakket is netjes en snel afgeleverd. Leuk om te zien dat we het bij een echte zeilmaker besteld hebben alles was namelijk netjes in een zak van dik zeil doek genaaid als verpakking materiaal. Zo komt het wel het veiligst over.
Nu kunne we dan echt aan het werk met het maken van alles.

pakket bootdoek en andere materialen

pakket bootdoek en andere materialen

Posted in Stora Akka, Stora Akka 2011, zeilen | Leave a comment

Eerste klusdag dit jaar

Vandaag voor het eerst na de winter weer bij Stora Akka geweest. Het begint steeds beter weer te worden dus het werd ook weer tijd. Stora Akka ligt er goed bij en is lekker droog van binnen. De afkit acties van afgelopen jaar hebben dus goed gewerkt.

Stora Akka voorjaar 2011

Stora Akka voorjaar 2011

Na een korte inspectie hebben we eerst Stora Akka goed schoon gemaakt en de romp weer in de wax gezet. Daarnaast ook gekeken en een plan gemaakt met wat we dit jaar nog meer willen gaan doen aan de boot.

Een van de dingen die we willen doen is het witte gedeelte van het dak weer wit  schilderen en de schelpen op de aansluit tussen de kajuit en de kuip schilderen

Stora Akka mooi gepoetst

Stora Akka mooi gepoetst

Dank zij het lekker weer hebben we een lekker tijd door kunnen werken en hebben we bij de boot gegeten.

Posted in Stora Akka, Stora Akka 2011, zeilen | Leave a comment

“Nieuwe” onderdelen

Vandaag moest ik naar Elferink in Enter om een revisie setje voor de koppeling van de 900S te halen. Deze begint het steeds slechter te doen. Meteen maar even van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook voor de 900 8T het een en andere mee te nemen.
Ik ben dus maar meteen begonnen om naar het achter terrein te gaan. In de garage waren ze met een 900 classic bezig uit elkaar trekken. Deze had een dichte bodemplaat onder de motor ruimte welke ik ook wil hebben voor de 900 8T. Dus maar meteen gevraagd of ze deze er voor mij er uit wilde halen. De Saab stond toch mooi op de brug en de motor was ook al weg. makkelijker kon het niet!
Daarna eerst maar eens gekeken wat ze zoal aan Saabs hadden liggen. Erg lagen veel 95 en 93 maar gelukkig 🙁 😉 ook nog een paar 900 classics waar ook nog de onderdelen aan zaten die ik zocht. Dus dat was een middagje lekker slopen. Na zo’n twee/drie uur slopen had ik een heleboel dingen bij elkaar gevonden die ik nodig heb voor mijn 900.
Vervolgens heb ik binnen nog de nodige nieuwe onderdelen bij elkaar gezocht zoals de revisie setjes voor de koppeling, nieuwe filters en andere rubbers.
Uiteindelijk ook nog even gekeken naar een set stabilisator stangen voor de 900 T8 en deze hadden ze ook nog liggen. Dus ook maar meteen mee genomen. Nu kan mijn 900 T8 ook geüpgraded worden met een stabilisator set.
Any way het was een nuttige middag Bij Elferink en heb ik de nodige onderdelen om weer verder te kunnen met de 900 T8 maar eerst het las en spuit werk!

Posted in renovatie 2010/2011 | Leave a comment

Eindelijk lekker weer

Vandaag weer tijd gehad om weer aan mijn Saab te werken. Het was lekker weer buiten dus daar heb ik maar meteen gebruik van gemaakt. Vanmorgen eerst in mijn schuurtje de reserve triangels opgezocht en de Silver Arrow veren. Nee niet van mijn eigen Silver Arrow. Deze heb ik een paar jaar geleden van een ander Saab forumer overgenomen voor deze Saab. Echter ik heb nog niet de tijd genomen om ze er in te zetten. Maar nu alles toch uit elkaar licht is dit een mooi moment om dit meteen mee te pakken.
De triangels heb ik opgezocht omdat de huidige wel erg roestig zijn en de rubber vervangen moeten worden. Ik wil ze dan meteen behandelen dus pak ik de vier beste die ik heb.
vanmiddag ben ik lekker in de garage met de Saab zelf bezig geweest met hulp van Joppe. We hebben samen de hemel er uit gehaald. De bekleding zit al jaren met spelden vast. nu hij toch gedeeltelijk uit elkaar is heb ik besloten om dat ook maar meteen aan te pakken. Hij word wel steeds kaler zo.
Ik heb ook meteen alles wat gereviseerd moet worden en/of schoon gemaakt moet worden bij elkaar gelegd. Als het nu weer gaat friezen kan ik deze dingen gemakkelijk pakken en op zolder waar het wel warm gaan aanpakken. Voor ik weer ga op bouwen is het handig als alle onderdelen weer netjes schoon en goed werken klaar liggen. Dit is gemakkelijk met het opbouwen maar dan zie het er ook meteen weer een stuk netter uit.

Posted in renovatie 2010/2011 | Leave a comment

November 2010

Nadat de motor er uitgehaald is en ik verdere inspectie van de motor ruimte as doorvoeren enz. gedaan heb, heb ik besloten om het nog grondiger aan te pakken en alles uit de motorruimte te verwijderen. Niet dat het er echt slecht is, maar er zit hier en daar wel wat roest. Daarnaast lijkt het er op dat mijn hoofd remcilinder en mijn master koppelingscilinder ook toe zijn aan een revisie. Al met al is dan echt zo ongeveer alles er uit. Dit maakt het wel gemakkelijker met het spuiten van de motor ruimte.

Posted in renovatie 2010/2011 | Leave a comment

Op naar de 400000

Vandaag was het zover. Goed en slecht nieuws voor mijn Saab 900S. Vandaag passeerde hij de 300000km. met het naar huis rijden van mijn werk. Dit is wel een milestone en een klein feestje waard.
Op naar de volgende 100000 veilige kilometers

Posted in Diversen | Leave a comment

Website Marjet

Ja het is ook Marjet van daag gelukt om haar nieuwe website online te zetten. De laatste ken is zij naas de nieuwe website van Kafkar ook druk bezig geweest met haar eigen website.

Nieuwsgierig? kijk dan op marjet.breederoode.nl

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Kafkar Website

Het is gelukt. Vandaag niet alleen mijn eigen website online gezet maar ook de nieuwe Kafkar website. Ook deze web site is nu overgezet naar WordPress

Posted in Algemeen | Leave a comment

Roest

Ja ook deze Saab heeft er last van. Ik heb er van daag genoeg van gezien en ook weg gejacht.

Posted in Saab 900 turbo T8 | Comments Off on Roest