renovatie winter 2010/2011

November 2010

Nadat de motor er uitgehaald is en ik verdere inspectie van de motor ruimte as doorvoeren enz. gedaan heb, heb ik besloten om het nog grondiger aan te pakken en alles uit de motorruimte te verwijderen. Niet dat het er echt slecht is, maar er zit hier en daar wel wat roest. Daarnaast lijkt het er op dat mijn hoofd remcilinder en mijn master koppelingscilinder ook toe zijn aan een revisie. Al met al is dan echt zo ongeveer alles er uit. Dit maakt het wel gemakkelijker met het spuiten van de motor ruimte.

One Response to renovatie winter 2010/2011

  1. Niels says:

    Vandaag weer tijd gehad om weer aan mijn Saab te werken. Het was lekker weer buiten dus daar heb ik maar meteen gebruik van gemaakt. Vanmorgen eerst in mijn schuurtje de reserve triangels opgezocht en de Silver Arrow veren. Nee niet van mijn eigen Silver Arrow. Deze heb ik een paar jaar geleden van een ander Saab forumer overgenomen voor deze Saab. Echter ik heb nog niet de tijd genomen om ze er in te zetten. Maar nu alles toch uit elkaar licht is dit een mooi moment om dit meteen mee te pakken.
    De triangels heb ik opgezocht omdat de huidige wel erg roestig zijn en de rubber vervangen moeten worden. Ik wil ze dan meteen behandelen dus pak ik de vier beste die ik heb.
    vanmiddag ben ik lekker in de garage met de Saab zelf bezig geweest met hulp van Joppe. We hebben samen de hemel er uit gehaald. De bekleding zit al jaren met spelden vast. nu hij toch gedeeltelijk uit elkaar is heb ik besloten om dat ook maar meteen aan te pakken. Hij word wel steeds kaler zo.
    Ik heb ook meteen alles wat gereviseerd moet worden en/of schoon gemaakt moet worden bij elkaar gelegd. Als het nu weer gaat friezen kan ik deze dingen gemakkelijk pakken en op zolder waar het wel warm gaan aanpakken. Voor ik weer ga op bouwen is het handig als alle onderdelen weer netjes schoon en goed werken klaar liggen. Dit is gemakkelijk met het opbouwen maar dan zie het er ook meteen weer een stuk netter uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *