Stora Akka (Friendship 23)

“Stora Akka” is onze grote boot daarom heet hij ook “Stora Akka” of terwijl grote Akka in het Zweeds. Onze grote boot is een Friendship 23 van 1976. Deze boot hebben we sinds begin 2008. we hebben hem gekocht omdat het zeilen met de kinderen in de 16m2 lastiger werd. zij wilden kunnen spelen tijdens het zeilen. Bovendien wilden wij ook ons vaargebied uitbreiden en meer comfort in de boot hebben.

We hebben gekozen voor een Friendship 23 omdat dit een zeer goede zeiler is en daarnaast voor ons een ideale indeling heeft. De Friendship 23 heeft twee hondenkooien (bedden onder de kuip banken) waar onze kinders prima in kunnen slapen. Daarnaast had ik al ervaring met dit type boot omdat mijn ouders er ooit ook een hebben gehad.

Stora Akka

Stora Akka

Wij zijn de tweede eigenaar van deze boot. De vorige eigenaar heeft hem in 1976 nieuw gekocht. Van oorsprong was deze Friendship 23 mooi oranje. een aantal jaren geleden is zij mooi zomer geel geschilderd zo als wij hem gekocht hebben. De vorige eigenaar heeft de laatste jaren er niet zo veel mee gevaren. Zij hadden een huisje in het centrum van Langweer waar de boot ook voor lag (veel mensen herkennen hem ook van daar). De vorige eigenaar maakte af en toe nog een dag tripje. Er werdt niet meer in geslapen en gekookt. Mede hierdoor was er geen water en stroom voorziening in de boot maar voor de rest was de boot nog orgineel.

Eind maart hebben we hem opgehaald in Langweer en naar Balk gevaren (Hij lag nog in het water). Na een grondige schoonmaak beurt zeilen wij er lekker me en hebben we ook al de nodig verbeteringen en aanpassingen uitgevoerd. De laatste aanpassingen staan hier. Als ik tijd heb zal ik het gehele verhaal van af 2008 gaan toevoegen.

logbook 2011

Comments are closed.